производи
компанијата

Услови за по-продажба на услуги

Услови на гаранција и состојба

Едногодишната гаранција се однесува на сите производи. Гарантниот период започнува од денот кога производите ги примаат клиентите. За цел на 3000 единици и погоре, ние нудиме резервни мобилни телефони делови (табла, LCD, TP, фотоапарати не се вклучени) за 2% од производите во нарачката бесплатно. Овие бесплатни делови ќе бидат доставени до клиентите заедно со цел.
Ќе продолжиме со вашето барање за одржување или поправка на производи под услови на гаранција. За производи кои не се применливи на гарантните услови, ние ќе понудиме помош во поправка, додека трошоците за материјал и превозот во поправката треба да бидат на сметка на купувачот.

Детали за Гарантната услуга

За ваша погодност, обезбедуваме далечински сервис за да ги идентификуваме, дијагностицираме и решаваме проблемите во вашиот уред преку интернет, телефон. Ако проблемот може да се реши со надградба на софтверот и инсталацијата или замена на делови, нашите техничари ќе ве упати со наведени чекори за да го ажурирате софтверот или да ги замените неупотребливите делови без да го испраќате уредот.
Ако проблемот не може да се реши со далечински сервис, дополнителна услуга за поправка ќе се организира за вашиот уред во согласност со гарантните услови. Ако услугата за поправка е надвор од опсегот на законот или нашата обврска, клиентите ќе го сносат соодветниот трошок.
Ние нудиме замена за истиот тип на домаќин, дефектни делови, слободни делови. Клиентите треба да ги испраќаат производите до назначените локации за замена.
Гаранцијата е ограничена на уреди во нормални услови на употреба. Гаранцијата ќе важи во следниве случаи:
А)Гаранцијата истече.
Б)Оштетување предизвикано од несоодветно работење, вклучувајќи го и користењето во абнормална состојба, изврши операција против упатството за употреба итн.
C)Расклопите, модифицирајте го уредот без дозвола.
D)Штета предизвикана од виша сила (како што се поплави, пожари, земјотреси, молња, и др.).
Е)Телефонскиот модел, етикетата со бар-код, гарантниот сертификат е променет или оштетен.
F)Природно трошење на куќиште, тастатура, дисплеј, антена, прибор, и др.
G)Козметичките оштетувања (абење, гребнатини и сл.) Нема да важат за сервис за замена.
H)Проблем на мрежа, даватели на безжични услуги (превозници)
I)други, пак,

Мерки на претпазливост за гаранција

Клиентите ќе треба да обезбедат бараните информации (IMEI, број на КО, симптоми итн.) За барање гаранција.
Ако треба да го испратите уредот за поправка, проверете дали сте ги поддржале сите важни информации и податоци (телефонски броеви, текстуални пораки, слики, итн.) Во уредот за да избегнете губење на податоци или протекување. Во секој случај, нашиот центар за поправка и неговите службеници нема да бидат одговорни за безбедноста на податоците и информациите на Вашиот уред, како и какви било последици предизвикани од загуба на податоци или протекување. Ве молиме да ги зачувате вашите информации и податоци безбедно пред да го испратите уредот надвор.
Нова комуникација го задржува правото за конечно објаснување.
СЛЕДЕТЕ САД

Neway, е вистинската личност со бела етикета. Ние сме професионални производител во ОЕМ и ОДМ за мобилен телефон. И ние имаме нашиот дизајнер и КК тим, така, можеме да ја исполниме вашата најголема побарувачка во стилови и квалитет.

Smartphone
Најдобри експерти
Во друг свет со мојот паметен телефон
Ослободениот квалитет
Што е паметен телефон
одлична услуга
Кликнете овде за да се претплатите

Copyright © 2019 Neway Порака копродукции, ООД. Сите права се задржани.